قیامدشت وارد ششمین سال شهر شدن خودش شده است و طی این چند سال شاهد تغییرات بسیار خوب زیادی در سطح شهر بودیم.
اما نکته بسیار مهمی که شهرداری تا به امروز از آن غافل بوده یا به آن نپرداخته است موضوع اِلمان شهری می باشد که از لحاظ هویت بخشی به شهر می تواند بسیار تاثیر گذار باشد.
بهرنگ مجیدی، مدرس رشته معماری در دانشگاه در مقالهای «المانهای شهری» را اینگونه تعریف میکند: «المان یا نماد شهری ترکیبی است پیکرهوار که در ساخت آن از ویژگیهای درونی احجام و اشکال هندسی (صفحات قائم یا منحنی)، اجزای سازهای، کابلها، پوترها و فریمها و بهطور کلی هر آنچه میتواند جنبه تزئینی و ساختمانی داشته باشد، بهصورت یک کلیت یکپارچه و تلفیقی از موارد فوق استفاده میشود.»
وی در ادامه نوشته است که «این ترکیب دارای یک نظام هندسی، تعادلی پایدار و زیباست بهگونهای که پس از خودنمایی در سطح شهر افراد را بهگونهای جذب خود و ذهنشان را درگیر میکند که تا مدتها در آن منطقه از شهر بهصورت سمبلیک مشخصهای برای شناخت آن منطقه بهشمار میرود. در واقع جزء شاخصههای شهری میشود؛ به گونهای که ذهن با برده شدن نام آن منطقه ناخودآگاه المان مورد نظر را در ذهن خود تصویرسازی خواهد کرد.»
بنابراین پی میبریم که اِلمانهای شهری از جایگاه ویژهای برخوردار است. از اینرو، میطلبد متولیان امر با اشراف کامل بر این مقوله، به کاربرد اِلمانهای مورد نظر در جای جای شهر اقدام کنند؛ چراکه این اِلمانها در صورت شکیلبودن و استفاده بجا میتواند نمادی برای منطقه بهشمار برود.
میدان های شهید سلیمانی ، نماز ، فرهنگ و شهرداری که طی این چند سال احداث شده است ، متأسفانه به دلیل نداشتن هیچ گونه اِلمانی نه تنها زیبا نیستند بلکه باعث ایجاد ظاهری زشت و زمخت در ورودی و سطح شهر شدهاند.
امیدواریم شهرداری و شورای شهر قیامدشت به این امر مهم توجه ویژه ای داشته باشند تا قیامدشت نیز دارای یک نماد و اِلمان شاخص شهری شود.